افزایش ۶ درصدی ذخایر سد‌های مشهد (۲۷ اردیبهشت) اکران تصاویر مشاهیر به مناسبت دهه ادب و حماسه در مشهد خسارت سیلاب به بدنه و لایه‌های زیرین محوطه تاریخی یاریم تپه درگز (۲۷ اردیبهشت) آغاز بارش شدید باران در خراسان رضوی | احتمال سیلابی شدن مجدد مسیرها (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردردهای میگرنی دومین عامل ناتوانی بشر در جهان است| عضویت ایران در انجمن جهانی سردرد تعطیلی محور‌های گردشگری، تفریحی و بوم‌گردی مشهد تا روز دوشنبه هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص سیل در مشهد و ۱۸ شهر خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت) حضور ۱۵۰ گروه جهادی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل در خراسان‌رضوی ۵۰۶ سارق و مالخر در مشهد دستگیر شدند رژیم غذایی افراد باید متناسب با منطقه و فصلی که در آن قرار دارند، تنظیم شود بهترین مواد غذایی برای صبحانه؛ از این نوشیدنی غافل نشوید خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد بهترین مواد غذایی برای تغذیه بعد از تمرین ورزشی کشف راهی جدید برای درمان دیابت نوع ۲ چگونه شکممان را آب کنیم؟ اهمیت برنامه غذایی سالم برای سلامت کودکان به ناخن جویدن کودکان پایان دهیم! طریقه صحیح دم کردن چای | راز خوش رنگ و شفاف شدن چای ایرانی آیا مدارس مشهد شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل خواهد شد؟ تمامی مراکز اقامتی و گردشگری چناران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد (۲۷ اردیبهشت)
سرخط خبرها

ثبت ۳۸ هزار مشاوره ژنتیک طی ۹ ماه نخست امسال در استان | خراسان رضوی رتبه نخست مشاوره ژنتیک

  • کد خبر: ۲۱۰۲۲۷
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
ثبت ۳۸ هزار مشاوره ژنتیک طی ۹ ماه نخست امسال در استان | خراسان رضوی رتبه نخست مشاوره ژنتیک
در ۹ ماه ابتدایی امسال ۳۸‌هزار مشاوره ژنتیک در استان به ثبت رسیده است

به گزارش شهرآرانیوز غربالگری شنوایی، مشاوره ژنتیک و غربالگری بینایی جزو مواردی هستند که به تشخیص زودرس اختلالات یا بیماری‌های کودکان منجر می‌شوند تا بتوان پیش از شروع سن تحصیل، کودک را درمان یا از بروز عوارض بیشتر جلوگیری کرد. مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اجرای برنامه غربالگری شنوایی برای دو گروه سنی نوزادان و کودکان سه تا شش سال، اظهار کرد: این برنامه برای گروه نوزادان از سال ۱۳۸۴ در کشور و هم‌زمان در خراسان‌رضوی شروع شده است؛ اما سال ۱۳۸۴ تنها یک پایگاه دولتی تحت‌پوشش این برنامه بود که این رقم اکنون به حدود ۵۶ پایگاه فعال (شامل ثابت و سیار) در استان رسیده است و حدود ۲۵ پایگاه آن در مشهد قرار دارد.

غربالگری شنوایی نوزادان در زایشگاه‌های استان

مسعود فیروزی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه غربال شنوایی در ۹۹‌درصد زایشگاه‌های استان انجام می‌شود، ادامه داد: درراستای این برنامه ۳۴‌بیمارستان، هفت مرکز بهداشت و پانزده کلینیک شنوایی فعالیت دارند. غربالگری شنوایی برای نوزادان با هدف شناسایی و مداخله زودهنگام نوزادان دارای کم‌شنوایی مادرزادی عمیق توسط بهزیستی پایه‌ریزی شده است.

سن تشخیص اختلالات شنوایی به ۶‌ماهگی رسید

وی با اشاره به اینکه اغلب معلولیت‌های شنوایی پنهان است، مهم‌ترین دستاورد این برنامه را اصلاح گفتار کودک دانست که مهم‌ترین کانال ارتباطی او با اطرافیان است و افزود: متأسفانه قبل از شروع طرح غربالگری شنوایی، خانواده بین سنین دو تا چهار سال و حتی در برخی موارد در بدو ورود به مدرسه متوجه مشکل می‌شد، اما اکنون با شناسایی بهنگام، سن تشخیص اختلالات شنوایی به زیر‌شش‌ماهگی رسیده است.

فیروزی بیان کرد: خراسان‌رضوی ۱۱‌درصد آمار تحت‌پوشش برنامه غربالگری شنوایی را در کشور دارد. آمار غربالگری شنوایی در ابتدای اجرای این طرح، یعنی سال ۱۳۸۴، حدود هزار مورد بود که این تعداد در سال گذشته به ۱۰۱‌هزار‌و‌۶۲۹ مورد رسیده است. از تعداد کودکانی که در سال گذشته غربالگری شنوایی شده‌اند، ۳۳۱‌کودک دچار انواع اختلالات شنیداری بوده‌اند؛ همچنین از بین آن‌ها ۶۱‌کودک کم‌شنوایی عمیق مادرزادی داشته‌اند که مشکلشان با کاشت حلزون و سمعک رفع می‌شود.

۲۲ مرکز ژنتیک فعال در خراسان‌رضوی

وی درباره انجام مشاوره‌های ژنتیک اظهار کرد: این مشاوره‌ها به دوره‌های قبل از ازدواج، بعد از ازدواج، حین بارداری و پس‌از آن تقسیم می‌شود که افراد می‌توانند برای هر‌کدام از این چهار دوره مراجعه کنند. اکنون ۲۲‌مرکز ژنتیک فعال در استان داریم که در مشهد، نیشابور، زاوه، تربت‌حیدریه، کاشمر و سبزوار قرار دارند و در بقیه شهر‌ها نیز مراکز ژنتیک به‌صورت سیار حضور پیدا می‌کنند.

فیروزی با بیان اینکه بهزیستی برای مشاوره ژنتیک و آزمایش‌های ژنتیک یارانه پرداخت می‌کند، ادامه داد: به‌همین‌منظور در سال جاری ۱۲‌میلیارد تومان اعتبار داریم که در درجه اول برای مددجویان بهزیستی هزینه می‎شود. در ۹ ماه ابتدای امسال حدود ۳۸ هزار‌و‌۵۰۰ مشاوره ژنتیک در استان صورت گرفته است و ما در کشور رتبه یک را کسب کرده‌ایم.

مدیرکل بهزیستی استان درباره اقدام بعدی بهزیستی در قالب برنامه پیشگیری از تنبلی چشم برای کودکان سه تا شش سال، اعلام کرد: این برنامه در سه سطح و به دو روش ثابت و سیار انجام می‌شود. سال گذشته در قالب این برنامه شاهد رشد ۲۵‌درصدی نسبت به سال‌۱۴۰۰ بودیم؛ ضمن اینکه سال گذشته آمار غربالگری برای تنبلی چشم حدود ۳۸۹‌هزار‌و‌۸۵۹ کودک بوده است که این عدد باید امسال به ۴۰۰‌هزار مورد برسد. طی ۹ ماه ابتدای امسال ۲۸۵‌هزار کودک را غربال کرده‌ایم.

بیش از ۱۶۰۰ کودک، دچار اختلالات بینایی

فیروزی با بیان اینکه برای تنبلی چشم نیز یارانه پرداخت می‌کنیم، افزود: از تعداد کودکانی که در ۹ ماه ابتدای امسال غربالگری تنبلی چشم شده‌اند، ۱۶۰۹‌نفر دچار اختلالات بینایی و ۳۱۷‌کودک در استان دچار تنبلی چشم بوده‌اند. سال گذشته تعداد کل کودکانی که دچار تنبلی چشم بوده‌اند ۱۰۰۳‌نفر بود. ۵۹۴‌پایگاه برای غربالگری بینایی در استان داریم که شامل مراکز مثبت‌زندگی، مساجد، مراکز بهداشتی و‌... است.

وی با بیان اینکه سن طلایی برای تشخیص و درمان اختلالات بینایی سه تا شش سال است، افزود: خانواده‌ها باید در این سنین همه‌ساله غربالگری کودکان را انجام دهند؛ زیرا در‌صورتی‌که این اختلال به‌موقع تشخیص داده شود، می‌توان از بروز کم‌بینایی شدید یا حتی نابینایی در سنین بالاتر پیشگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->